İYİ Parti İlçe Başkanlığı 2’nci Kongresi partinin Karayvatlar Mahallesinde bulunan parti binasında yapıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan Kongreye CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Erkan, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, İYİ Parti İl Genel Meclisi üyeleri , Bucak Belediye meclisi üyeleri,  İYİ Parti İlçe başkanları, CHP Bucak ilçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, Oda ve SKT’lerin başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.

İYİ Parti Bucak İlçe Kongresi öncesinde şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra İYİ Parti Bucak İlçe başkanı Safa Sönmez açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Safa Sönmez yaptığı konuşmada ehitler anısına siyasi konuşmaları bir tarafa bıraktığını belirterek, Çanakkale ve İstikal harbindeki gibi millet olma ruhu ile birlik olma günü olduğunu söyledi. Safa Sönmez, Mehmet Akif Ersoy’dan okuduğu şiir ile duygulu anlar yaşarken göz yaşlarını tutamadı.   

Divan Başkanlığına  25’nci dönem Burdur Milletvekili seçilen Ahmet Alparslan Dursun seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, İYİ Parti Bucak ilçe Başkanlığı 2’nci Olağan Kongresinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gönderilen telgraflar okundu. İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan, İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez’e Türk Bayrağına sarılmış Kuran-ı Kerim verdi.  

Divan Başkanı Alparslan Dursun’un, Genel Merkez tarafından İdlib’de yaşanan olay ve şehitler dolayısı ile kongrede siyasi konuşma yapılmayacağını dile getirerek konuşmak isteyenlere söz verdi.  

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker yaptığı konuşmada  “İki gün önce Moskova’da yapılan görüşmelerde iki liderden de ortak açıklama gelmedi. Bu şu demektir, masada AKP kaybetti, Türkiye kazandı. Bizim için bölgeden şehitlerin gelmeyecek olması bizler için en iyi kazançtır. Biliyorsunuz gazeteciler tutuklanıyor, TBMM’de bizim üzerimize yürünüyor sizin üzerinize yürünüyor ve ortada bir kaaos ortamı varken doğru yolda yürüyen Millet İttifakını temelden bölmeye ve bozmaya çalışıyorlar. Girdiğimiz yol, Türkiye Cumhuriyetinin hukuk temeline dayalı adalete susamış bir gelecekle en kısa zamanda iktidarı oluşturacağına yürekten inanıyorum” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanlığı 2’nci Kongresinde Faaliyet raporları ve hesap raporunun okunmasından sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde Safa Sönmez yeniden ilçe Başkanlığına seçilerken İYİ Parti Bucak İlçe teşkilatının 25 yönetim kurulu üyesi belirlendi.