İstiklal Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri “e twinning” (Atmıyor-Toplıyor-Dönüştürüyorum) Projesi kapsamında Burdur Belediyesi Katı Atık ve Ambalaj Atık Tesisini ziyaret etti.

Burdur İstiklal Ortaokulu öğretmenleri Emine Tezcan, Güzide Bilgiç, Makbule Hançer tarafından başlatılan bir "e twinning  " (ATMIYOR -TOPLUYOR -DÖNÜŞTÜRÜYORUM) Projesi kapsamında Burdur Belediyesi Katı Atık ve Ambalaj Atık Tesislerini ziyaret etti

Projeden sorumlu öğretmenler adına konuşan Emine Tezcan “Projenin amacı Türkiye çapında ortak oldukları diğer okullarla işbirliği içinde, Kaynakların aşırı kullanımını önlemek, atıkların kaynaklarında ayrıştırılmasını sağlamak; öğrencileri dolayısıyla toplumu "Geri Dönüşüm " konusunda bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak.  Bu bilinci proje dışına taşıyıp, hayat anlayışı haline getirmenin temel hedefimiz. Çevre için büyük bir öneme sahip atıkların böyle sistemli bir şekilde toplanıp Bertaraf edilerek enerji üretiminde kullanılmasından dolayı Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e teşekkür ediyoruz ” dedi.

Gezi sırasında Tesisle ilgili Burdur Belediyesi Çevre Mühendisi Sezen Işlak Akay ve Burdur Entegre Katı Atık ve düzenli depolama sorumlusu Ziraat Mühendisi Mert Delibaş’ta öğretmen ve öğrencilere eşlik ederek tesis hakkında bilgi verdi.