Burdur Belediye Meclisi, Burdur Belediyesi’nin 2022 yılı tahmini bütçesini Kasım ayı 2’inci oturumunda görüşerek karara bağladı. Toplantı, Sultanderesi kampüsündeki toplantı salonunda bugün saat 14.00’da yapıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında toplanan Burdur Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk oturumunda plan ve bütçe komisyonuna havale edilen, ‘2022 Mali yılı ve izleyen 2 yılın performans programı’ ile ‘2022 mali yılı hazırlık bütçesi ve izleyen iki yılın bütçe tahminleri maddelerini karara bağladı. Komisyon raporunu Komisyon Başkanı Ayfer Hıncal okudu.  Burdur Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ali Kırdıoğulları Performans Programı ve 2022 Tahmini Bütçesini birim müdürlükleri ve harcama kalemlerini tek tek okudu.

Sunumların ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  borçlanmalar dahil 268 milyonluk tahmini bütçeyi meclis üyelerinin onayına sundu.  Her iki madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “2022 hazırlık bütçesi 265 milyon TL’ye bağlandı. Bu bütçenin toplam da mevcut gelirlerin dışında bir kısmının da borçlanılarak yani 77 milyon lira borçlanıp, 20 milyonun da bankadaki mevduatımız hesap edilerek bulunduğu rakam. 168 milyonu toplam gelirimizdir yani öngördüğümüz gelirimizdir. 77 milyonu borçlanma talebi, 20 milyonu bankadaki mevcudumuz” diye konuştu

ÇAVUŞOĞLU BÜTÇEDE OTOPARK OLMADIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cihat Çavuşoğlu,  2022 tahmini bütçede otopark olmadığını dile getirdi.  Toplantı sonrasında basın mensuplarına konuşan Başkan Ercengiz, “Revize edebiliriz. Otopark olarak yapmayı planladığımız alanla ilgili ufak bir hukuki pürüzümüz var. O giderildikten sonra sadece otopark değil o alanda yapacağımız düzenleme ile hepsini hayata geçirebiliriz” yanıtını verdi.

BAZI CADDELER PARALI OTOPARK OLACAK

Paralı otopark konusuna da açıklık getiren Başkan Ercengiz, “Şehir içi trafik çalışmaları neticesinde Adliye Caddesinin yanı sıra birkaç caddenin de paralı otoparka döndürme kararımız var. Bu kararımızı uygulamaya geçireceğiz” Dedi.

YENİ OTOPARK ALANI ÖNERİSİ

Başkan Ercengiz, “Otopark alanı olarak belirlenmesini istediğimiz alan Valiliğin arka bahçesi olarak bilinen alandır. (eski adliye binası yeri) Orada Gazi Caddesi ile Adliye Caddesi arasındaki kot farkı 5 metrenin üzerindedir. Bu alanda bir yer altı otoparkı yapılacak olur ise kent merkezi trafiğini de otopark ihtiyacını da önemli ölçüde karşılayacaktır.

AK PARTİ ÇEKİMSER KALDI

Öte yandan bütçe görüşmelerinde, AK Parti Burdur Belediye Meclis üyeleri çekimser oy kullandı. Başkan Ercengiz, bir sonraki toplantının 1 Aralık tarihinde Burdur Belediyesi Halısarayı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacağını duyurdu.

Kaynak: Çağdaş Burdur Gazetesi