İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşımadaki tam entegrasyonu sağlamak amacıyla "Ücret Entegrasyon Projesi"ni hayata geçirdi. Projenin pilot uygulaması Arnavutköy ilçesinde başlatıldı ve minibüslerde İstanbul Kart ile ödeme yapma olanağını içeriyor.

Projenin ilk aşaması, minibüslerden otobüs statüsüne geçen 9 araçta başladı ve İBB tarafından yapılan açıklamaya göre, kısa sürede İstanbul genelinde genişletilmesi planlanıyor. Bu proje sayesinde İstanbul'un toplu ulaşımı, ücret entegrasyonuyla tam entegre hale getirilecek ve minibüs yolcuları da aktarma, ücretsiz ve indirimli avantajlardan faydalanabilecek.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, Arnavutköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Ücret Entegrasyon Projesi" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ulaşımın İstanbul'un en önemli meselesi olduğunu belirterek, projenin minibüslerde ücret entegrasyonunu sağlayarak İstanbul ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattığını ifade etti. Akgün, İBB olarak kurulan altyapı sisteminin İstanbul genelinde genişletileceğini ve minibüslerin artık raylı sistem, deniz yolu ve otobüsle tam entegre olacağını vurguladı. Böylece toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajlarının minibüslerde de geçerli olacağını söyledi. İBB tarafından sübvanse edilecek olan bu avantajlar, Arnavutköy başta olmak üzere tüm İstanbul için geçerli olacak.

Kaynak: birgün