Bugün, İstanbul'da kar yağışı bekleniyor ve vatandaşlar bu durumu sabırsızlıkla bekliyorlar. Kar yağışının İstanbul'u ne zaman etkisi altına alacağı merak konusu.

Yarınki hava durumu da kar yağışını içerebilir. İstanbul'un karla kaplanması bekleniyor. Diğer günlerde de İstanbul'da kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Hava durumu raporlarına göre, kar yağışının birkaç gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Istanbul Kar Yağışı-1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı İstanbul hava durumu tablosuna göre, bugün (29 Ocak) ve yarın (30 Ocak) İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü yağmur, perşembe günü bulutlu ve cuma günü tekrar yağmur öngörülüyor.

İstanbul'da beklenen yağışların genellikle akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta şiddette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yüksek kesimlerinde ise kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların, 30 Ocak 2024 Salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklı olarak kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Istanbul Kar Yağışı

Bu durum, ulaşımda aksamalara, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayına, görüş mesafesinde azalmaya, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Istanbul Kar Yağışı (1)

İSTANBUL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

  • Pazartesi: Kar Yağışlı, 2°C - 5°C
  • Salı: Kar Yağışlı, 2°C - 6°C
  • Çarşamba: Yağmurlu, 4°C - 7°C
  • Perşembe: Parçalı Bulutlu, 4°C - 9°C
  • Cuma: Yağmurlu, 5°C - 9°C
Kaynak: Evrim Tuna Şahin