İstanbul Ticaret Odası'nın aralık ayı toplantısında, azami ekmek fiyat tarifesi güncellendi. Önceki fiyatlar korunarak 200 gram ekmek için 8 TL olarak belirlenen fiyatta değişiklik yapılmadı, ancak gramajında artış sağlandı.

Önceden, 200 gram ekmeğin fiyatı ağustos ayında 6,5 lira iken kasım ayında 8 liraya çıkmıştı. Fırınlar maliyet artışları nedeniyle zam yapma eğilimindeyken, bu kez tüketicinin lehine bir karar alındı.

İstanbul'da Ekmeğe Zam (1)

Yapılan yeni kararla birlikte İstanbullular için 200 gram ekmeğin fiyatı sabit kalarak gramajı artırıldı. İstanbul Ticaret Odası'nın aldığı karara göre, daha önce 200 gram için 8 TL olarak belirlenen azami ekmek fiyatı "210 gram için azami 8 TL" olarak güncellendi.

EKMEK ZAM

İstanbul'da artık azami ekmek fiyatı, 210 gram için 8 TL olarak belirlendi ve bu karar oy birliğiyle alındı. Bu değişiklikle birlikte, 8 liraya 10 gram daha fazla ekmek alınabilecek duruma geldi.

iİstanbul'da Ekmeğe Zam (3)

Öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül, şehirdeki ekmek fiyatlarındaki dalgalanmalara dikkat çekmişti. Bu süreçte İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fırın denetimlerini sıklaştırarak yüksek fiyat tespit edilen 100'den fazla fırın için tutanak tutmuştu.

Kaynak: İHA (İhlas Haber Ajansı)