İstanbul'da Kışın Etkisi

 Bugün itibariyle artan soğukla birlikte, özellikle öğrenciler ve veliler, beklenen hava durumunu yakından takip ediyor.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, İstanbul'da bugün itibariyle hava sıcaklığı 10 derece düşecek ancak ocaktan önce kar yağışı beklenmiyor. Aralık ayı tahminlerine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı öngörülmüyor; ancak sağanak yağışlar ve kuvvetli soğuklar beklentiler arasında.

Istanbul Kar Yağışı

Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul'a Kar Yağışı Açıklaması

Şen'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara göre, kar yağışı için sıcaklığın beş derecenin altına inmesi gerekiyor. Trakya'da yüksek kesimlerde kar olabileceği belirtilirken, çarşamba günü Anadolu'da etkili olacak kar yağışının özellikle Doğu Anadolu'da şiddetli hissedileceği ifade ediliyor.

Şen, son 15 günde İstanbul'da etkili olan yağışlara rağmen Anadolu'nun yağış almadığını ve karın etkili olmadığını belirtti. Bu durumun tarım göletleri için sıkıntı yaratabileceği üzerinde durdu. Ayrıca, gökdelenlerin ısı adası oluşturarak kar yağışını ve hava soğumasını engellediğini, bu durumun sıcaklık üzerinde etkili olduğunu vurguladı.

Istanbul Kar Yağışı (1)

Kar Yağışı Tahminleri ve İstanbul'un Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, bazı bölgelerde yağışlı hava bekleniyor. Marmara'da sıcaklıklar mevsim normallerine yakın seyrederken, diğer bölgelerde ortalama 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönden eseceği ve zaman zaman Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzey, kuzeydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Kıyı bölgelerinde ise rüzgarın kuvvetli (30-60 km/saat) olabileceği öngörülüyor.

Kaynak: İREM TEKİN