Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi, Beyazıt'taki kampüsü başta olmak üzere tüm yerleşkelerini yerli ve yabancı ziyaretçilere açma kararı aldı. 

Bu kararın ardından gelen tepkiler üzerine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar bir açıklama yaparak, "28 Şubat’lardan kalan o kötü izlerin, karanlık günlerin ülkemize yakışmadığını düşünüyoruz. Ülke halkıyla, insanıyla bir bütündür. Üniversiteli ve üniversitesiz ayrımını doğru bulmadığınız için bu kapılar herkese açık." dedi.

Istanbul Üniversitesi Açıklama

Öğrenciler rahatsız ediliyor, fotoğraf çekiliyor...

Topluma açık olması gerektiğini savunanlar kadar, bunun güvenlik açığı yaratacağını ve dersleri ile eğitim işleyişini olumsuz etkileyeceğini söyleyenler de oldu. Tarihi İstanbul Üniversitesi ise bugün kapılarını açtı. Ancak gelen görüntüler, öğrencilerin bu durumdan rahatsız olduğu yönünde...

Geçtiğimiz günlerde rektör kararıyla İstanbul Üniversitesi'nin halka açılacağı duyuruldu. Bunun bir pilot uygulama olduğunu ve ülke çapındaki diğer kampüslerin de halka açık olacağı şeklinde de yorumlar yapıldı.

Öğrencilerden tepki! 

Bugün okulun halka açılmasıyla birlikte amfilere girilmeye başlandı. Bazı öğrenciler, "Amfinin içinde gezinip fotoğraf çekmeye başladılar" diyerek, "Fotoğraflarımızı çekmezsiniz" şeklindeki tepkilerini kâle almayarak çekimlerine devam ettiler ve gittiler. Okulun kapılarını bilime yakın hissetsinler diye açmanız, bu şekilde tacize uğramamıza neden oluyor. Bir öğrenci, "İstanbul Üniversitesi müze değil, okul" diyerek duruma tepki gösterdi.

Iü Ziyaretçi

Kaynak: Evrim Tuna Şahin