İSTANBUL BURDURLULAR DERNEĞİ ÖĞRENCİ HEMŞERİLERİMİZLE KAHVALTI PROGRAMI

GSB Fatih Asım Gültekin Gençlik Merkezinde 22 Ekim 2022 Cumartesi günü İstanbul Burdurlular Derneği tarafından düzenlenen "Öğrenci Hemşerilerimizle Buluşuyoruz" temalı Kahvaltı programı düzenlendi.

22 Ekim 2022 Cumartesi günü Fatih Asım Gültekin Gençlik Merkezi’nde yapılan kahvaltı programına Burdur’umuzun farklı ilçelerinden İstanbul’a üniversite eğitimi için gelen öğrenci hemşerilerimiz katıldı.

Dernek Yönetiminden Başkan İlyas BOZYURT, Orhan BATBAY ve Mehmet ÖNCEL’ın yoğun çalışması ile yapılan program, tüm katılımcılar tarafından son derece güzel, verimli ve memnuniyet verici olarak değerlendirildi. Moderatörlüğünü Dernek Yönetiminde Eğitimciler Orhan BATBAY ve Mehmet ÖNCEL’in yaptığı programda Dernek Onursal BAŞKANI Yaşar ÇERAY ve bazı hemşerilerimizde hazır bulundu.
Programa başlarken Gençlik Merkezi Müdürü Samet ENGİN Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri ve bu merkezler aracılığı ile gençlerimize sunulan imkânları anlattı.

Öğrenci hemşerilerimiz Devletimizin ve bakanlığımızın gençlere sunduğu ve birçoğundan yeni haberdar oldukları hizmetleri ilgi ve dikkatle dinlediler. Orhan BATBAY; hemşeri buluşmasının önemi üzerinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında İstanbul’da Burdurlu olarak sayımızın az olduğundan, bunun için “ilk defa bir Burdurlu görüyorum” veya “Burdur nereye bağlı?” türü sorularla çok karşılaştığını, aslında Burdur’un merkezi ve ilçelerinin sakin, yaşanabilir yerler olduğunu ama bizim kendimizi tanıtma noktasında çalışmamız gerektiğini, belirtti. Aslında ülkemizde yaşayan kimselerin bu gibi güzel insanların yetiştiği bir memleketi tanımamalarının kendi eksikliği olduğunu ama bizlerinde memleketimizi, ilimizi ilçelerimizi tanıtma konusunda gayret sarf etmemiz gerektiğini, bazı hemşerilerimizin işin kolayına kaçarak Burdurluyum, yerine çevre illeri söylediklerini, mesela Antalya, Denizli, Isparta’lıyım dediklerini bunun üzücü olduğunu belirtti. Dernek Üyesi Mehmet ÖNCEL Öğrencilere ve Davetlilere hitaben yaptığı konuşmada kendisini tanıttı. Devamla; Öğrenci hemşerilerimize ve onlarla ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini, haftalardır Orhan BATBAY’la beraber neler yapabiliriz, konusuna yoğunlaştıklarını, ifade etti; “Aramızda Dernek Onursal Başkanımız Yaşar ÇERAY bulunmakta. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızda bize en büyük desteği veren kendisidir. Bir atasözümüz vardır, ‘marifet iltifata tabidir’. Burada iltifat yönlendirmedir. İşte bize de Yaşar amcamız tecrübesi, bilgi birikimi ile hem yönlendirme yapmakta hem de destek vermektedir. Kendisi Burdur’u ve Burdurluyu çok seviyor. 95 yaşında sırf bu toplantıya katılmak için İznik’ten geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz’, dedi.

Mehmet ÖNCEL devamla; “Derneğimizin bir hemşeri derneği olduğunu, bu açından en büyük ortak paydamız hemşeriliktir, Burdurlu veya ilçelerinden olmaktır. Öğrenci grubumuzdan oluşan WhatsApp grubu gibi, Hemşeri grubumuzdan oluşan bir WhatsApp grubu olduğunu ama maalesef hemşeri tabanlı paylaşım yerine ideolojik ve siyasi paylaşımlar yapıldığı için grubu kısıtlamak zorunda kaldıklarını, hâlbuki bizim bu gruptan amacımızın hemşerilerin tanışıp, kaynaşmaları bu minvalde paylaşım yapmalarını amaçlıyoruz.” dedi.

Öğrenci grubumuzda birbirimize faydalı olacak etkinlik, çalışma paylaşımlarının güzel olacağını ifade etti. BİLGİLENDİRME NOTU Mehmet ÖNCEL, “Bu gibi bir araya gelmelerle sizlerin fazla vaktinizi almak istemiyoruz. Ancak bugün biraz vaktinizi alacağız. Derneğimize birçok desteğinin yanında öğrenci hemşerilerimize Burs veren Yaşar ÇERAY amcamızı hayat tecrübesini dinleyeceğiz. Programımızın sonunda da sürpriz bir misafirimiz olacaktır. Bu açıdan toplantının verimli olacağını düşünüyoruz, dedi. Mehmet ÖNCEL’den sonra Yaşar ÇERAY 1951 yılında İstanbul’a gelmesi ile başlayan İstanbul hayat yolculuğunu ve iş tecrübesini öğrencilerimize ve misafirlerimize anlattı. Devamla; “İlk geldiği yıllarda Sultanahmet’te İktisadi bilimlere kayıtlı olmadığı halde muhasebe eğitimine devam ettiğini, eğitimin hiçbir aşamasını ihmal etmediğini bunun sonucu bir fabrikada düşük maaşla da olsa işe başladığını ama kendisini geliştirdiği anlaşılınca konumunda ve maaşında kısa sürede iyileşme olduğunu, bu nedenler hangi işi yaparlarsa yapsınlar öğrenci hemşerilerimiz mesleklerini çok iyi öğrensinler, işin küçüğü büyüğü olmaz”, dedi.

Hemşerilerimizde ve öğrencilerimizde vefa duygusuna değinen Yaşar Amcamız hem memlekete hem birbirimize vefanın önemli olduğundan” bahsetti. Toplantının devamında öğrenci hemşerilerimiz ve misafirlerimiz kendilerini tanıttılar, Programın son konuşmacısı olarak hemşerimiz kendi alanında ülkemizde 1 numara olan ‘Zeplin Car Rental’ Firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan SEVİM programa dahil oldu. Burada olmaktan memnuniyetini anlatarak konuşmasına başlayan Hakan SEVİM; “2001 yılında Antalya’da 15 araç ile başladığım mesleğime günümüz itibariyle sadece İstanbul’da 20 noktada 7000 araçla hizmet veriyoruz. ODTÜ inşaat mühendisliği okurken son sınıfta kurduğum ihracat şirketi ile hayata atıldım. Karamanlı’da bir Fen Lisesi yaptırdım. Hala okul ile ve öğrencilerle yakından ilgilenmeye devam ediyorum. “Sizler tavsiyelerim bir Çin Atasözünde ifade edildiği üzere ömür boyu mutlu olmak istiyorsanız, sevdiğiniz işi yapın. İngilizce başta olmak üzere mutlaka yabancı dil öğrenin. İstediğiniz zaman görüşebiliriz, yardımcı olabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım”, dedi.

Öğrencilere uzun bir süre hayat tecrübesini aktaran Hemşerimiz İş Adamı Hakan SEVİM daha sonra Yaşar ÇERAY amcamız Derneğimize verdiği destek ve Öğrenci Hemşerilerimize yaptıkları yardımlar sebebiyle günün hatırasına öğrenci hemşerimiz Batuhan ÖNCEL’in çizdiği resimden ve geçen yıl yapılan kahvaltı programı sonrası çekilen toplu resimden oluşan bir kompozisyonun yer aldığı hediye çerçeveyi takdim etti. Yaşar ÇERAY amcamızda bize ev sahipliği yapan Gençlik Merkezi Müdürümüz Samet ENGİN’e Burdur’umuzun figürlerinden oluşan bir resim/plaket hediye ettiler.

Programa katılan öğrenciler programın kendileri açısından çok güzel ve verimli geçtiğini bu tür programların devamını beklediklerini ifade ettiler. Program boyunca gerek ortamın ve ikramların hazırlanması, gerek program süresince instagram yayını, fotoğraf çekme görevini yerine getiren, program sonunda da toplantı salonunun temiz bir halde terkedilmesi için özveri ile çalışan Ahmet ÖNCEL’e özellikle teşekkür edildi. Dernek Yönetimi de öğrenci hemşerilerimizden gelecek her türlü öneriye açık olduklarını bildirerek, güzel temennilerle bir program daha gerçekleşmiş oldu.