Yangın, Tahtakale Mahallesi'ndeki bir sitedeki yemek fabrikasında meydana geldi. Fabrikada çalışan bir kişi, ocakta kızartma yapmak için yağ koydu ve kapağı kapatarak ayrıldı. Bir süre sonra tencereden dumanlar yükseldi ve alev aldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, mutfaktaki yangını kısa sürede söndürdü.

İş yeri sahibi Serkan Vatansever, "Profesyonel olmayan bir arkadaşımız marketten gelene kadar tencere kaynayarak yanmaya başlıyor. Hızla alev almaya başlıyor. Maalesef yangın söndürme sistemimiz de devreye girmiyor. Arkadaşımız marketten geldikten sonra yine acemice davranıp yağın üzerine su döküyor. Daha da büyümesini sağlıyor. Sitenin güvenlik görevlileri geliyor. Onlar müdahale edince söndürebiliyorlar. Sonra da olay yerine itfaiye ekipleri geliyor. Çok şükür bir can kaybı olmadan ve daha da büyümeden önlenebildi" dedi.

Yangının, yağ alev aldıktan sonra üzerine su dökülmesiyle daha da büyümesi dikkat çekti. İş yeri sahibi Vatansever, yangının büyümesini önlemek için yağ yangınlarında su dökülmesi yerine, söndürme örtüleri veya yangın söndürücüler kullanılması gerektiğini vurguladı.

İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.