Isparta Belediyesi, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından belediye başkanı ve yetkililerin isimleri kullanılarak vatandaşlardan yardım talebinde bulunulduğuna dair ihbarlar aldıklarını duyurdu. Belediye, bu kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Isparta Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde Isparta Belediyesi Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen ve belediyemizdeki yetkililerin isimleri kullanılarak vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunulduğuna dair ihbarlar aldık. Bu konuda vatandaşlarımızı uyarmak isteriz. Belediyemiz ve belediye başkanlığımız tarafından herhangi bir vatandaşımızdan herhangi bir ad altında yardım talebinde bulunulmamaktadır. Bu tür taleplere itibar edilmemesi önemle rica olunur" denildi.

Açıklamada, dolandırıcılık girişiminde bulunan kişilerin, belediye başkanı ve yetkililerin isimleri ve fotoğraflarını kullanarak vatandaşları kandırmaya çalıştıkları belirtildi. Vatandaşların, bu tür taleplerle karşılaştıklarında belediyenin resmi web sitesi veya sosyal medya hesaplarından bilgi almaları tavsiye edildi.