Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Tarım ve Hayvancılık Sektörü Standartlarına Göre Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Belgelendirilmesi' sürecine başlandı. Bu kapsamda Bucak İlçesinde yer alan 3E Tarım Hayvancılık Gıda İnşaat San. Tic. Ltd. Şti ve Çangır Tarım Hayvancılık Gıda Turizm İnşaat ve Hayvancılık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti olmak üzere iki işletme yerinde değerlendirildi.
Değerlendirme sürecine üniversite öğretim üyeleri, 3E Tarım Hayvancılık işletme sahibi Mehmet KARAGÖZ, Çangır Tarım Hayvancılık işletme sahibi Hikmet ÇANGIR ve Bucak  Tarım İlçe Müdürlüğünden Vet. Hek. Tarık ÇAĞLAR eşlik etti. Açılış toplantısı ile başlayan süreç, işletmelerin “Barınak Yapısı ve Yeterliliği”, “Sürü Sağlığı ve Yönetimi” ve “Hijyen” standartlarına uygunluğunun değerlendirilmesi ve ardından kapanış toplantısı ile sona erdi.
Değerlendirme sonucunda kriterlerin uygunluğu incelenip işletmelere bronz, gümüş ve altın olmak üzere üç kategoride belge verilecek.