Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından özel sektöre en az ilköğretim mezunu bekçi alımı için başvurular başladı. Bekçi alımları İstanbul'un Çatalca, Avcılar ve Bakırköy ilçelerinde, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ve Ordu'nun Altınordu ilçesinde yapılacak.

Başvuru şartları

Bekçi alımlarına başvurmak için en az ilköğretim mezunu olmak, askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 1 yıl askerlik yapmış olmak, 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya engel bir hali bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık problemi bulunmamak gerekiyor.

Başvuru nasıl yapılır?

Bekçi alımlarına başvurular iki şekilde yapılabiliyor. Birincisi, en yakın İŞKUR Genel Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapmak. İkincisi ise internet üzerinden online olarak başvuru yapmak. İŞKUR internet sayfası üzerinden başvuru yapmak için aşağıdaki linke e-Devlet şifresi ile giriş yapılması gerekiyor.

İŞKUR'a nasıl kayıt olunur?

İŞKUR'a kayıt olmak için iş arayanların, Kurumun internet sayfası üzerinden veya şahsen Kurum ünitelerine başvurmaları gerekiyor. Kayıt için gerekli belgeler ise şunlar:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi
  • Askerlik durum belgesi
  • Sabıka kaydı

Başvuru tarihleri

Bekçi alımlarına başvurular 15 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: İREM TEKİN