Hazırladığınız özgeçmiş, işverenin sizinle ilgili ilk izlenimlerini oluşturmasında temel bir olgudur. Bu yüzden özgeçmiş hazırken dikkatli olmak ve özenli davranmak önemlidir.

İyi bir özgeçmiş hazırlamanın püf noktaları;

  • Hedef odaklı olun. Özgeçmişinizi, başvurduğunuz pozisyon için özel olarak hazırladığınızdan emin olun. Özgeçmişinizde, pozisyon için gerekli olan nitelikleri ve deneyimleri vurgulamaya odaklanın.
  • Kısa ve öz olun. Özgeçmişiniz, bir sayfayı geçmemelidir. Özgeçmişinizin kısa ve öz olması, işverenin sizinle ilgili önemli bilgileri hızlı bir şekilde alabilmesini sağlar.
  • Ayrıntılı olun. İş deneyiminizi, eğitiminizi ve becerilerinizi ayrıntılı olarak listeleyin. İş deneyiminiz için, görev ve sorumluluklarınızın neler olduğunu belirtin. Eğitiminiz için, aldığınız dersler ve dereceleriniz hakkında bilgi verin. Becerileriniz için, bilgisayar, yabancı dil ve diğer sahip olduğunuz becerileri listeleyin.
  • Aktif ses ve güçlü fiiller kullanın. Özgeçmişinizde, aktif ses ve güçlü fiiller kullanarak başarılarınızı vurgulamaya çalışın. Örneğin, "sorumluluk aldım" yerine "sorumluluk aldım ve tamamladım" diyebilirsiniz.
  • Yazım ve dilbilgisi hatalarından kaçının. Özgeçmişinizi, göndermeden önce dikkatlice gözden geçirin ve yazım ve dilbilgisi hatalarından kaçındığınızdan emin olun.

naile (5)

Unutmayın iyi bir özgeçmiş iş başvurusunda bulunduğunuz pozisyon için başarılı  olma şansınızı arttırmanın en iyi yollarından biridir. Özgeçmişinizi hazırlarken bu ipuçlarını takip ederseniz kendinizi en iyi şekilde tanıtabilirsiniz.