Musk, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Neuralink tarafından gerçekleştirilen bu implantın iyileşme sürecinin olumlu geliştiğini ve elde edilen ilk sonuçların "umut verici" olduğunu belirtti.

Musk ayrıca, ilk Neuralink ürününün adının "Telepati" olduğunu açıkladı. Bu ürünün, sadece düşünce gücüyle telefon, bilgisayar ve benzeri cihazların kontrolünü sağladığını, böylece kullanıcıların düşünerek çeşitli cihazları yönlendirebileceğini ifade etti.

Engelli bireylere takılacak

Nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, beyin çipinin ilk kullanıcılarının uzuvlarını kullanma yeteneğini kaybetmiş bireyler olacağını belirtti. Musk, özellikle Stephen Hawking'in, hızlı bir yazar veya müzayedeciye göre daha hızlı iletişim kurabilmesini hayal ettiğini söyledi ve hedeflerinin bu yönde olduğunu vurguladı.

Neuralink, beyin çipi projesinin insanlar üzerinde test edilmesi için Mayıs 2023'te ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden onay alarak bu alanda önemli bir adım atmıştı. Daha önce maymunlar üzerinde yapılan testlerde, çiplerin beyindeki sinyalleri başarıyla çözerek cihazlara aktarabildiği gözlemlenmişti.

Musk ve Neuralink ekibi, 2016 yılında kurulan şirketin amacının beyne yerleştirilen mikroçipler aracılığıyla nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak olduğunu açıklamıştı.

Editör: Evrim Tuna Şahin