İlaçları yapılan zam ile birlikte eczanelerde ilaç bulamamaya başladın. Hastalar bu durumdan yakındır. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

İlaç sıkıntısı başladı

İlaç sektörü üzerine yapılan %25’lik zam sonrasında eczacılar ilaç bulmakta zorluk yaşamaya başladı. Yapılan %25’lik artış ile birlikte zamlı fiyatlar 25 Aralık’tan itibaren geçerli olacak. Vatandaşlar eczacıların depolarında ihraç tuttuğunu ve zamlı fiyattan satmak için sakladıklarını belirtti. Hafta başından bu yana eczacılar depolarda ilaç akışının durma noktasına geldiğini belirtti.

TEİS açıklama yaptı

TEİS başkanı olarak bilinen Nurten Saydan yapmış olduğu değerlendirmelerde yapılan ilaç zammı sonrası zaten zor durumda olan eczanelerin daha da zor durumda bırakıldığının altını çizdi. Son 10 yılın en kötü durumunun yaşandığını vurgulandı. Saydan, eczanelerin ilaç kapasitesinin sıfıra indiği ve 25 Aralık’ta kararın yayınlanıp 26 Aralık’ta uygulanabileceğini ve bunun yapılmadığından yakındı. Eczacılar olarak neden böyle bir kararın alındığının merak konusu olduğunu paylaşan Saydan özellikle de nöbetçi eczanelerin çok zor durumda kaldığını vurguladı.

Nöbetçi eczaneler zor durumda kaldı

Sendika başkanı Nurten Saydan ilaçlara yapılacak %25’lik zammın ardından açıklamalarda bulunmuştu. Nöbetçi eczacıların konuyla ilgili zor durumda kaldığının altını çizen Saydan hastaların ilaç bulamadığını dikkat çekti. Serden nöbetlerin çok kötü geçtiğini ve ecza depolarındaki ilaç taleplerinin cevap bulunmadığının altını çizdi. Saydan depoların ilaç göndermediği takdirde nöbet tutan meslektaşlarının çoğunun ‘’ilaç kalmadı’’ demek zorunda kalmış olduğunu belirtti.

Yarın zamlı fiyatlar açıklanacak

25 Aralık tarihinden sonrasında da eczanelerde ilaç akışı olup olmayacağı merak konusu oldu. Bu konuyla ilgili pozitif düşünemediğini savunan Saydan kurlar arasındaki fark açığı ile birlikte ilaç bulmada ilerleyen dönemlerde zorluk yaşanacağını vurguladı.

Eczanelerde son birkaç gündür ilaç bulamayan vatandaşlar yarından itibaren ilaç bulup bulamayacağını merak ediyor. Özellikle de antibiyotik dahi bulunmayan eczanelere tepkiler çığ gibi büyüdü. Yarın yapılacak yeni zamlar ile birlikte ilaç fiyatlarında yaşanacak değişim heyecanla bekleniyor.