Sultangazi Mescid-i Selam otobüs durağına park etmek isteyen bir İETT otobüsü, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kayarak hareket etmeye başladı. İddialara göre, otobüsün şoförü araçtan inmişti ve ardından otobüs aniden geriye doğru kaymaya başladı. Panikleyen şoför, otobüsün arkasına geçerek onu durdurmaya çalıştı. Çevredeki insanlar şoföre durması yönünde uyarılarda bulunmalarına rağmen, otobüsün geriye kaydığını görüp durdurmaya çalıştı. Otobüsün geri hareketi sırasında şoför önce ezilerek yaralandı ve daha sonra park halindeki bir taksiye çarparak durabildi.

Olayı görenler hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralı şoföre ilk müdahaleyi yaptı ve ardından ağır yaralı olarak en yakın hastaneye sevk edildi. Durumu hala ciddiyetini koruyor. Polis ekipleri olay yerini güvenlik şeridiyle çevreledi ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de olayın detaylarını inceledi.

Olaya tanık olan bir taksi sürücüsü, İETT otobüsünün ani bir şekilde geriye kaydığını ve şoförün panikle otobüsü durdurmaya çalıştığını belirtti. Otobüsün şoförü ezdikten sonra birkaç araca çarparak durduğunu ve yaralanan şoförün kanlar içinde yerde kaldığını dile getirdi. Kendisinin de durumu tehlikeli bulup hızla olay yerinden uzaklaştığını ifade etti.

Editör: Evrim Tuna Şahin