Can You Pay A Credit Card With Another Credit Card

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelere ve yakın hesaplara (akrabalar da dahil) IBAN yoluyla yapılan para transferlerini incelemeye alacak. Bu durum, özellikle kayıt dışı kazanç elde etmeye çalışan işletmeleri ve kişileri yakalamaya yönelik bir adım olarak görülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kapsamlı İnceleme Başlatıyor: İşletmeler ve Yakın Hesaplar Mercek Altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli bir adım attığı ve işletmelere IBAN yoluyla gelen tüm para transferlerini incelemeye alacağı belirtildi. Bu incelemeler kapsamında sadece işletme hesapları değil, aynı zamanda işletme sahiplerinin, yakınlarının, çalışanlarının ve kiralama yoluyla kullanılan hesaplar da denetlenecek.

Spectrum Denetim, Danışmanlık, Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay İnci, bu durumla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakanlık, işletme sahiplerinin, yakınlarının, çalışanlarının hesapları ile kiralama yoluyla kullanılan hesapları da denetleyecek. Bu kapsamlı bir inceleme olacak ve kayıt dışı kazanç elde eden tüm işletmeler ve kişiler yakalanacak" dedi.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Son dönemde ödemelerin IBAN üzerinden yapılması, tüketiciler açısından büyük risk barındırıyor, ödeme yapılan şahsi hesap numarasının kime ait olduğunun bilinmemesi, vatandaşlar için hukuki mağduriyete neden olabilir"

Kaynak: Haber Merkezi