Kadınları koruyamıyoruz, çocukları koruyamıyoruz, hayvanları koruyamıyoruz, doktorları koruyamıyoruz.
Son yıllarda toplumumuzda tehdit ve şiddet olayları gitgide artıyor, her gün haber kanallarında yeni bir şiddet olayı var, artık o kadar sıradanlaştı ki, izlemek yerine kanal değiştiriyoruz, hoşgörüden uzak asabi bir toplum olduk. Ne oldu bize? Neden böyle bir toplum olduk?
Toplumumuzun önemli sorunlarından biri şu ki; herkes kendi inandığının gerçekliğine inanırken, bilimsel verileri veya gözle görülür kanıtları görmezden geliyor ve onun inancına ya da düşüncesine ters olanları düşman olarak ilan ediyor. Okumak, araştırmak ve mantık çerçevesinde düşünmek önemli görülmüyor, bu da toplumun her alanında çatışmalara ve şiddete yol açıyor. Kendi gibi düşünmeyen birini bir anda acımasızca cezalandırmak istiyor. İnsanların ötekileştirilmesi, siyaset dilinin çok çirkin olması farklı inanış ve düşüncelere tahammülsüzlük, toplumu merhametsiz ve hoşgörüsüz hale getirdi, empati duygumuzu kaybettik.
Devlet, hala ceza kanununda gerçekten caydırıcı olarak düzenlemeler yapmakta geç kalıyor, özellikle doktorların ve sağlık çalışanlarının, mesleğini icra edip insanların hayatını kurtarma çabası, böyle bir stres altında nasıl başarılı olabilir?
Koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeniden artış göstermeye başladı, vaka sayıları her geçen gün biraz daha artıyor, önümüzdeki günlerde doktorların ve sağlık çalışanlarının mevcut yükün üzerine, yeniden artmaya başlayacağı bir dönemde, şiddete maruz kalan doktorlar ve sağlık çalışanları, caydırıcılığı olmayan bu tür şiddet olayları ile tekrar karşılaşırsa ne olacak? 
Bu tür olaylar, ancak toplum olarak daha bilinçli hala geldiğimizde azalabilir ve yok olabilir. Toplumun bilinçlenmesi, en küçük birim olan ailelerin ve aileleri oluşturan bireylerin, özellikle ebeveynlerin bilinçlenmesine bağlıdır. Öncelikle kendini seven, öz saygısı olan, özgüven ve özdenetim sahibi bireylerin yetiştirilmesi kaliteli bir toplumun temeli olacaktır.
 Ülkeyi yönetenlerin siyaset dilini yumuşatması topluma yansıyacaktır, şiddet ile ilgili cezaların caydırıcı olması bir an önce sağlanmalıdır.
Birbirimize selam verelim, gülümseyelim, empati yapalım, bunları yaptığımızda hayat hepimiz için çok daha güzel olacaktır. Güzel günlerde buluşmak dileğiyle..
Saygılarımla
Hüseyin ERDEM