Cumhuriyet Halk Partisi Ankara büyükşehir belediye başkanı Mansur yavaş kimdir? eski Beypazarı belediye başkanı ve avukat. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda okumuş, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş ve avukatlık yapmıştır.

1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi, 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş kazanamamıştır.
18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den aday olmuş ve Beypazarı Belediye Başkanı olmuştur.
Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuş ancak  %27 oy alarak rakipleri Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi kaybetmiştir. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP'ye katılmıştır.
Ardından 2014 yerel seçimlerinde  CHP den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, Seçimi çok az farkla kaybetmiş ve 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'den istifa etmiştir. 
Daha sonra tekrar 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin adayı oldu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 
Cumhurbaşkanı yapılmaya çalışılan Mansur yavaş hangi özelliği ile Cumhurbaşkanı olmalıdır?  Ekonomik öngörüleri nelerdir? Dış politika İle ilgili ne düşünmektedir? Siyasi geçmişinde hangi başarıları vardır? Seçildiği günden beri Ankara’da hangi projeleri gerçekleştirmiştir?  Ülkücülüğü nerden gelmektedir? Anketlerde cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı olarak neden çıkmaktadır?  Bu soruların cevaplarını çok yakında öğreneceğiz.. 
Saygılarımla