1962 Yılında Bucak da doğmuş, ilk orta lise tahsilini Bucak da yapmıştır, (ben ortaokuldayken lisenin anarşik gençlerinden biriydi.) üniversite eğitimini İstanbul üniversitesinde sanat tarihi bölümünde tamamlamıştır, “oğuzhan’dan doğan şehir Bucak”, “yitik dünün tanıkları”, “futbolun kasabalı yılları” adında kitapları bulunan Osman Oktay’ın birçok yayınlanmış makalesi vardır. 
İlçemizin kaybolan hafızalarına sahip çıkmasını çok değerli buluyorum. Entelektüel birikimiyle farklı bir kişilik, modern seyyah, sanatın olduğu her yerde onu görebilirsiniz, mermer işiyle uğraşan Osman Oktay, seçim dönemlerinde çıkardığı kremna gazetesiyle de siyasileri acımasızca eleştirmesiyle tanıyoruz. Çevre duyarlılığı, insan hakları, hayvan hakları, Oğuzhan spor sevdası benim bildiğim en güzel hasletleri, Bildiğim kadarıyla Antalya da ki BEKAV vakfının başkanlığını da yapmaktadır. 
  Mahalle baskılarını hiçe sayan, özgürlüğüne düşkün, farklı görüşlere saygılı, gönlünce yaşam sürdüren, yaşam tarzıyla belli bir kesimin de hedefinde olan bir kişilik. İlçemizdeki her bir değere sahip çıkmaya çalışan Osman Oktay Seni Seviyoruz. Yaşam boyu mutluluklar diliyorum.
  Hüseyin ERDEM 12/10/2022