CHP milletvekili Gürsel Tekin’in yaptığı açıklamayla başlayan “HDP’ye  bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir, anayasaya göre legal olan bir parti, meclis başkan vekilliği yapabiliyor sesiniz çıkmıyor da bakanlık verilince mi bu parti terör örgütüyle  ilişkilendiriliyor?” İfadeleri,  6 lı masada işleri karıştı. Önce İYİ PARTİ milletveklili Müsavat Dervişoğlu, Gürsel Tekin’e hat bildirmeye kalktı, arkasından Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu sert sözlerle Gürsel Tekin’i eleştirerek, altılı masaya zarar verdiğini ifade ettiler, dün İYİ PARTİ genel başkanı Meral Akşener de Gürsel Tekin’in sözlerine verdiği cevapta; İYİ PARTİ olarak hiçbir partinin başka siyasi partilerle nasıl ilişki kuracağına dair dayatma yapmadıklarını ifade ederek durumu idare etmeye çalıştığını görüyoruz.
  Genel siyasette bunlar yaşanırken, yerelde ise eski MHP milletvekili ülkücü Süleyman Coşkuner’in sosyal medya hesabından cumhurbaşkanı olarak cumhur ittifakı adayını desteklediğini ifade edince, bir kesim tarafından linç edilmeye çalışıldı.
 Siyasette dengeler her gün başka bir tarafa evrilirken, düşmanlıklar, had bildirmeler, nezaketsizlikler gırla gidiyor. Sözün özü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulmaya çalışılan bir muhalefet anlayışı, aday belirlemeye çalışan bir 6 lı masa, farklı bir ittifakla süreci takip eden, şartlara göre kendini konumlandıracak bir HDP var. 
  Ha bir de enflasyonun altında ezilmemeye  çalışan işçi, emekli, dul yetim var, artan maliyetler ile üretim-ihracat yapmaya çalışan sanayici var.
 Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz.. 
  Saygılarımla 
Hüseyin ERDEM