Yığma yapı ve konteyner olarak inşa edilen alanda teslimler ay sonunda yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğünce, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerine, 32 bin 500 kişinin yaşayacağı geçici barınma alanları için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde bir yandan arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken diğer yandan geçici barınma alanlarının inşasına hızla başlandı.

Tamamen yıkılarak yeniden inşa edilecek ilçede geçici barınma alanlarına yönelik son gelişmeleri yetkililer Haber7 ile paylaştı. Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanı, 2 ayrı kesimde toplam 305 bin metrekare olarak planlandı. İnşa edilen barınma alanlarının tüm teknik proje ve altyapı planlarının tüm detaylarıyla hazırlandığı öğrenildi.

OKUL, CAMİ VE SPOR SALONLARI OLACAK

3 bin 208 birimden oluşan bu alanlarda 19 bin depremzede yaşam sürecek. Çocuk oyun alanları, spor alanları, anaokulu, okul, cami, sosyal tesis ve sağlık tesisi gibi tüm sosyal imkan ile donatılar yer alacak.

İLK TESLİMLER BU AY SONU YAPILACAK

Yığma yapı ve konteyner kent olarak inşa edilen alanda 528 adet ev ise eşyalarıyla beraber bu ay sonuna kadar depremzedelere teslim edilecek.

KİRA YARDIMLARI BAŞLADI

Yaraların sarılmaya devam edildiği ilçede kurulan koordinasyon merkezinde ödenmeye başlanan kira yardımı için başvurular da yoğun şekilde devam ediyor.