Bir süredir Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Hilmi Babacan, 85 yaşında vefat etti.

DEVA Partisi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Ali Babacan'ın kıymetli babası Hilmi Babacan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm Babacan ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hilmi Babacan Kimdir ?
 Hilmi Babacan Kimdir

1938 yılında Ankara’da doğan Hilmi Babacan, ticarete küçük yaşlarda atıldı. 1927 yılında ticaret hayatına atılan ve çerçilik yaparak başlayan dedesinin izinden giden Hilmi Babacan, 1956 yılında Ankara Ticaret Lisesi’ni, ardından 1961 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni tamamladı.

Türkiye’nin İlk Çok Katlı Mağazasının Sahibi

1975 yılında Ankara’daki Çıkrıkçılar Yokuşu’nda inşa ettiği ve o dönem için yenilikçi bir girişim olan çok katlı mağazasıyla dikkatleri üzerine çekti. Hilmi Babacan, bu adımla birlikte perakende ticaretine modern bir yön vererek, sektörde önemli bir değişime öncülük etti.

Ticaret Hayatında Öncü Bir Yolculuk

1994 yılında Ankara Siteler’de açtığı işyeriyle “Toptan Tekstil Ticareti” alanında yeniliklere imza atan Hilmi Babacan, işini son teknolojiyle donatılmış akıllı bir bina taşıyarak iş dünyasındaki modernizasyonuna devam etti. Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak aktif bir rol üstlenmeye devam ediyordu.

Ailesi ve Sevenleri Yasta

Evli ve dört çocuk babası olan Hilmi Babacan’ın vefatı, aile üyelerinin yanı sıra iş ve siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı. DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla Hilmi Babacan için taziye dileklerini iletti ve Ali Babacan ile ailesine başsağlığı diledi.

Hilmi Babacan’ın cenaze programı ve anma töreni ile ilgili detaylar henüz paylaşılmamış olup, yakın zamanda aile tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.