Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yeni giriş ve seçme sınavı ilanı yayımlandı. İlanın detaylarına göre, Uzman Personel ve Destek Personeli pozisyonları için giriş sınavı, Diğer Uzman Personel pozisyonu için ise seçme sınavı gerçekleştirilecek. Peki Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı süreci nasıl olacak? Persomel alımı şartları neler?

Hazine Altin Tahvili Ve Altina Dayali Sertifika Ihrac Edecek

Açıktan istihdam edilecek personel için yapılacak sınavda, alımı planlanan 1 adet Uzman Personel ve 2 adet Destek Personeli için mezuniyet alanlarına göre dağılım aşağıdaki gibidir:

1. Grup: Uzman Personel (Fakültelerin dört yıllık Elektronik Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği veya son 3 yıldır bilgi teknolojileri alanında çalışmış olduğunu belgelemek koşulu ile Matematik veya İstatistik bölümlerinin birinden mezun olmak).

2. Grup: Destek Personeli (Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinden mezun olmak).

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (YDS) İngilizce dilinden en az 80 puan almak gerekiyor. 1. Grup için 2022 veya 2023 KPSS’den en az 80 isteniyor. 2. Grup için KPSS 60 puan şartı var.

Hazine Altin Tahvili Ve Altina Dayali Sertifika Ihrac Edecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı seçme sınavı şartları nedir?

Uzman Personel (Fakültelerin dört yıllık Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ve son 3 yıldır bilgi teknolojileri alanında çalışmış olduğunu belgelemek koşulu ile Matematik veya İstatistik bölümlerinin birinden mezun olmak)

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde (adaylık süresini tamamlamış olarak) çalışıyor olmak, kurumlarından aylıksız izinli veya geçici görevlendirilebilecek kadroyu haiz olmak, YDS’den en az 80 puanı olmak şartları var.

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alım süreci nasıl işleyecek?

Başvurular 18 Nisan 2024 tarihine kadar Kariyer Kapısı üzerinden online olarak yapılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi