Burdur’un Yeşilova İlçesi’nde bulunan Salda Gölü’ne oğlu ile birlikte boğulma tehlikesi geçirdikten sonra 15 gündür Burdur Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Süheyla Eser (37) yaşamını yitirdi.

Afyonkarahisar’dan 3 Eylül 2022 günü gezmek için Burdur’un Yeşilova İlçesi’nde bulunan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak Salda Gölü’ne gelen Eser ailesinin 15 yaşındaki oğlu Alihan Eser serinlemek için Halk Plajı kısmında göle girdi. Bir süre sonra suda çırpınmaya başlayan oğlunu gören anne Süheyla Eser (37)’de oğlunu kurtarmak için göle girdi. Anne oğulun suda çırpındığını gören görevli cankurtaranlar anne oğulu kurtararak sahile çıkardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Yeşilova Devlet Hastanesi’ne götürülen anne oğul buradan Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kalbi duran anne Süheyla Eser’in kalbi masajla çalıştırıldı. Alihan Eser ise Burdur Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından sevk edildiği Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden önceki gün taburcu oldu. Burdur Devlet Hastanesi Cerrahi yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden anne Süreyya Eser ise sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Eser’in cenazesi toprağa verilmek üzere Afyonkarahisar’ın Boyalı Köyü’ne götürüldü.