CHP Burdur Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı ve TBMM İdare Amiri Mehmet Göker, kendisine hakaret eden sosyal medya kullanıcısını, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) bağış ödemeye mahkum ettirdi.

CHP Burdur Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı ve TBMM İdare Amiri Mehmet Göker, kendisine hakaret eden sosyal medya kullanıcısını, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) bağış ödemeye mahkum ettirdi.CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, 2019 yılında kendisine sinkaflı sözlerle mesaj yazan sosyal medya kullanıcısı hakkında şikayetçi oldu.CHP’li Göker’in avukatı harekete geçerek hakaret ve küfürlerle ilgili adli süreci yürüttü.

Olay arabulucuya taşındı.CHP’li vekil Göker, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) bağış önenmesi şartıyla şikayetinden vazgeçeceğini belirtti. Hakaret eden sosyal medya kullanıcısı, CHP’li Göker’in şartını kabul edince, ADD’ye 3 bin TL bağış yapıldı.

CHP’li vekil Göker,  yaptığı açıklamada, dava süreci devam eden başka hakaret mesajlarının olduğunu ve bunlarla ilgili de yine ADD ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış talep edeceğini belirtti.

Göker, şunları söyledi:“Türkiye’nin kurucu değerlerine dönmesi gereğinin ilk koşulunun, ulu önderimiz, baş öğretmenimiz Atatürk’ün ilkelerine sadık kalarak yürümemiz olduğu aşikar… Derneğin yaptığı çalışmalara maddi anlamda kakı için bu kararı aldık. Başka davalarımız da var, bu kez Çağdaş Yaşamı Derneğine de bağış isteyeceğim. Aslında ülkenin değerleriyle ilgili bir karardı. Atatürk’ün ne denli büyük bir lider olduğunu göstermek için bu derneklerimiz çalışıyor. Hakaret edenlere bu kurumlara bağış yaptırmak, biz Atatürkçülere yaptığı hakaretlerin en ağır bedeli olur.”