Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, "Ya daha büyük bir savaşa ya da daha büyük bir barışa gideceğiz" dedi.

Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatına karşı uyarıda bulundu. Kara harekatının, "vahşeti tam bir katliama çevireceğini" söyleyen Fidan, "Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardım için koridor oluşturulmalıdır" çağrısında bulundu.

Hakan Fidan Ya Daha Büyük Bir Savaş Ya Da Barış

Fidan, Gazze'de masum sivilleri hedef alan saldırıları "kabul etmediklerini" belirterek, "Gazzelilerin yurtlarından sökülerek atılmasına razı gelmeyeceğiz" dedi. Fidan, bölgedeki istikrarsızlığın tüm bölgeyi etkileyeceğini vurguladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamasında;

“"Gazze'ye yönelik kara harekatı, bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardım için koridor oluşturulmalıdır. Gazze’de masum sivilleri hedef alan saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Gazzelilerin yurtlarından sökülerek atılmasına razı gelmeyeceğiz. Bu sadece Filistin’in değil Mısır’ın, Beyrut'un, Ürdün’ün istikrarsızlaşmasına yönelik olacaktır. Bölgemiz tam manasıyla dönüm noktasındadır. Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz." dedi.

Hakan Fidan Ya Daha Büyük Bir Savaş Ya Da Barış (1)

İsrail savaş uçakları, gece boyunca Gazze Şeridi'ni bombaladı. İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki el-Ferec Mescidi çevresine, Han Yunus'un doğusundaki Beni Sehile, Zeytun mahallelerine, İtalyan gökdeleni yakınındaki bir eve, Kudüs Hastanesi yakınındaki el-Helis Apartmanı'na yönelik saldırılar düzenledi.

Öte yandan bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Gazze'deki Han Yunus kentinin güneyindeki Kizan en-Neccar bölgesinde "Büyük Ailesi"ne ait ev hava saldırısında bombalandı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.