Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na atanacağına dair yeni iddialar ortaya çıktı. Öte yandan, kamu bankalarında da önemli değişikliklerin yaşanacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'teki yeniden seçilmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'in, ABD'de çalışan Hafize Gaye Erkan'ı Merkez Bankası Başkanı olarak atamasının ardından, Erkan 8 Haziran 2023'te başkanlık görevine getirilmişti. Ancak, kısa bir süre sonra Erkan, Şubat 2024'te görevinden alınmış ve yerine Fatih Karahan atanmıştı.

Şimdi ise, kamuoyunun dikkatini çeken iddialar gündeme geldi. Gerçek Gündem'in haberine göre, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınması bekleniyor ve yerine Hafize Gaye Erkan'ın atanacağı iddia ediliyor. Mehmet Şimşek'in, Haziran ayı başlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu atama konusunda ikna ettiği belirtiliyor.

Ayrıca, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın genel kurullarında da önemli gelişmeler yaşanacak. İddialara göre, bu genel kurullarda iki kamu bankasının genel müdürünün görevden alınması bekleniyor. Özellikle, VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in görevden alınacağı öne sürülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi