Bu planlanan lansman, BOK Başkanı Rhee Chang-yong ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Genel Müdürü Agustin Carstens arasındaki toplantının ardından duyuruldu. Carstens, CBDC’yi “dijital kazanç” olarak tanımlayarak merkez bankasının gelecekteki para sistemini benimseme çabalarını övdü.

BOK'un Ekim ayında açıkladığı CBDC deneylerine başlama planları, BIS ve diğer kurumlarla birlikte gerçek dünya uygulamalarını içeriyor. The Korean Times'a göre, pilot programa katılacak 100.000 vatandaş, ticari bankaların sağladığı “mevduat tokenleri” ile mal alımı yapabilecek ve bu işlemi mağazalarda kupon kullanır gibi deneyimleyecek.

Üç aylık bir deneme projesi

Katılımcılar, belirlenecek ticari bankalar tarafından seçilecek ve gelecek yılın Eylül ve Ekim ayları arasında üç aylık bir deneme projesine dahil olacak.

BOK, dijital para birimlerinin çeşitli sorunları çözebileceğini düşünüyor. Bu sorunlar arasında COVID-19 salgını sırasında özel hibeler ve devlet tarafından sağlanan çocuk bakımı için kullanılan mevcut kupon sistemlerindeki sorunlar bulunuyor. Ayrıca, yüksek işlem ücretleri, gecikmiş ödeme süreleri ve dolandırıcılık riskini azaltmada yardımcı olabileceği belirtildi.

Kaynak: startup teknoloji