Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti. Vefatının ardından sanat ve medya dünyasından birçok ünlü isim, başsağlığı mesajları paylaştı.
Cıvaoğlu’nun beyin kanaması geçirdiği ve Beşiktaş’taki bir hastanede tedavi gördüğü bilgisi verildi. Cenazesi, 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11.00'de Milliyet Gazetesi’nde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk basınının önemli isimlerinden, duayen gazeteci Güneri Cıvaoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, “Vefatını üzüntüyle öğrendiğim basınımızın duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” şeklinde bir mesaj paylaştı.
Ünlü isimlerden bazıları, Cıvaoğlu’nun kaybına ilişkin şu duygusal mesajları iletti:
-
Tuba Büyüküstün: “Güneri Cıvaoğlu'nu kaybettik. Çocuk ruhlu bir adamdı. Tanımış ve sohbet etmiş olduğum için şanslı hissediyorum.”
-
Fazıl Say: “Güneri Cıvaoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türkiye’de medyanın yarım asırdan fazla öncülerinden biriydi. Işıklarda uyusun.”
-
Nebahat Çehre: “Seni çok özleyeceğiz. Işıklar içinde uyu.”
-
Pelin Akil: “Gidişine çok üzüldüğüm bir büyüğümüz daha... Nurlar içinde uyu.”
-
Güven Hokna: “Güneri Cıvaoğlu’nu kaybettik. Mekanı cennet olsun.”
-
Deniz Seki: “Değerli dostumuz, usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Işıklarda uyusun.”
-
Meltem Cumbul: “Ne kadar güzel sohbetlerimiz oldu Güneri Cıvaoğlu’yla...”
-
Melek Baykal: “Sevgili Güneri Cıvaoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Işıklar içinde uyu.”
-
Bergüzar Korel: “Bir bir gidiyorlar.”
Güneri Cıvaoğlu Kimdir?
Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939’da Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Cıvaoğlu, gazetecilik kariyerine 1960’lı yıllarda başladı. Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak görev yaptı. TRT'nin kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer aldı. Strasbourg Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldı ve Tercüman Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.
Cıvaoğlu, Güneş Gazetesi'ni kurarak ortağı ve genel yayın yönetmeni oldu. 1986-1996 yılları arasında Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı ve 1996 yılından itibaren Milliyet Gazetesi’nde yazmaya devam etti. Ayrıca, “Şeffaf Oda” gibi programlarla televizyon dünyasında da iz bıraktı.