Lazer göz ameliyatları; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme kusurlarının ortadan kaldırılması ve tedavisinde kullanılır. Lazer ameliyatı, korneadaki belirli bölgeler lazer kullanılarak şekillendirme ve bu sayede ışık huzmelerinin doğru bir şekilde retinaya odaklanmasını sağlamasıyla gerçekleşir.

Lazer göz ameliyatının yan etkisi var mı?

Lazer göz ameliyatının bazı yan etkileri var. Bu yan etkilerin arasında en yaygın görülenleri kuruluk, yanma ve batma hissi sayılabilir. Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve birkaç hafta sonrasında ortadan kalkar. Bunların yanında çok nadir de ciddi yan etkiler de görülebiliyor. Bunların arasında kornea iltihabı, enfeksiyon ve ektazisi sayılabilir.

Bir göz doktoruna danışarak göz çizdirme ameliyatı için uygun olup olmadığınıza karar verebilirsiniz. Doktorunuz göz yapınıza ve kırma kusurunuza göre değerlendirme yaparak sizin için en doğru bilgiyi verecektir.

Mutlu İlişki mi (1)

Bu ameliyatlar uygun hastalar için kalıcı bir tedavi yöntemidir ve bu ameliyat sonrasında gözlük veya kontakt lens kullanmanıza gerek kalmaz.

2023 yılı itibariyle yapılan araştırmalara göre göz çizdirme ameliyatının güvenli olduğu, başarı oranının oldukça yüksek olduğu, yan etkilerinin genellikle geçici olduğu ve kalıcı biz çözüm olduğu söylenebilir.

Ancak unutmayın ki her cerrahi operasyonda olduğu gibi göz çizdirme ameliyatında da riskler var. Bu riskleri en aza indirmek için ameliyatın uzman bir göz doktoru tarafından yapılması ve ameliyat sonrası çok dikkat edilmesi gerekmektedir.