Gordon Ramsay kimdir?

Gordon Ramsay, İskoçya'da doğmuş, İngiltere'de büyümüş ve dünyanın en başarılı şeflerinden biri haline gelmiş bir kişidir. Restoranlarına toplamda 16 Michelin yıldızı layık görülmüştür ve şu anda toplam yedi yıldıza sahiptir.

Gordon Ramsay kaç yaşında?

Gordon Ramsay, 8 Ekim 1966 yılında doğmuştur. 2023 yılı itibarıyla 57 yaşındadır.

Gordon Ramsay nereli?

Gordon Ramsay, İskoçya'nın Johnstone şehrinde doğmuştur. Ancak çocukluğunu İngiltere'nin Stratford-upon-Avon şehrinde geçirmiştir.

Gordon Ramsay'in başarıları nelerdir?

Gordon Ramsay, restoranlarına toplamda 16 Michelin yıldızı layık görülmüştür. Bu, bir şef için en yüksek başarıdır. Ramsay'in restoranları şu anda toplam yedi yıldıza sahiptir.

Ramsay, 1998'de İngiliz televizyon mini dizisi Boiling Point'te üne kavuştuktan sonra İngiltere'nin en tanınmış ve en etkili şeflerinden biri haline geldi.

Gerçek bir televizyon kişiliği olarak Ramsay, açık sözlülüğünün yanı sıra bazen ateşli öfkesi, katı tavrı ve sık sık küfür kullanımı ile bilinir. Televizyon, film ve yemek endüstrilerindeki faaliyetleri ve kendi himayesinde çıraklık yapan çeşitli şefleri terfi ettirmiş ve işe almıştır.

Ramsay, 2005 British Academy Television Awards'da En İyi Film dalında BAFTA'yı kazanan İngiliz dizisi Hell's Kitchen, The F Word ve Ramsay Kitchen Nightmares gibi rekabetçi aşçılık ve yemek hakkında TV programlarını sunmasıyla tanınır.

2018'de Forbes, önceki 12 ay için kazancını 62 milyon dolar olarak listeledi ve onu dünyanın en çok kazanan 33. ünlüsü olarak listeye dahil etti.