GÖLHİSAR’DA TARIM ÇALIŞTAYI: ÖRTÜ ALTI SERACILIĞI KONUŞULDU

Burdur’un Gölhisar ilçesinde Gölhisar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tarım Çalıştayı’ yapıldı. Çalıştayda örtü altı seracılığının dünü, bugünü ve yarını konuşuldu.

Çalıştaya Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, sektör temsilcileri ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, çalıştaya katılanlara, Burdur Tarımı hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Çalıştayla ilgili konuşan Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, “Çalıştay sonucu bölgemizde yayla seracılığının artık tek bir adla “Bereket Ovası” adıyla anılması gerektiği fikri ön plana atıldı. Yayla Seracılığının önemine vurgu yapılarak, üretilen ürünlerin daha fazla dünya pazarına açılması gerektiğine vurgu yapıldı. Gölhisar’da kapsamlı bir sebze-meyve toplama merkezi kurularak, üreticilerin ürünlerini daha güvenilir kişilere satması konusunda tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerekliliği vurgulandı. Gölhisar örtü altı seracılığında ürün çeşitliliğinin artırılarak, ihracata önem verilmesi gerektiği vurgulandı. Büyük düşünülerek bölge seracılığının önünün açılması konusunda tüm kurumların birlikte hareket etmesinin önemi anlatıldı. Fide alımlarında fevri hareketler yerine tüm kurumlarla birlikte hareket edilerek daha ekonomik ve daha sağlıklı fidelerin alınması gerektiği fikri vurgulandı. Bölgeye yatırım yapan büyük sera sahipleriyle bölgesel seracılarımızın birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapıldı. Önümüzdeki haftalarda devam edecek tarım çalıştaylarıyla birlikte özellikle örtü altı seracılığının daha sağlam temellerde büyümesi konusunda önemli kararlar almayı hedefliyoruz. Unutmayalım ki büyümenin hedefi üretmektir.” dedi.