Türkiye'nin ilk göl manzaralı hastanesi olma özelliğine sahip Yeni Burdur Devlet Hastanesi Cumhuriyetin 100. yılında hizmet vermeye başlayacak.

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, Başhekim Nedim Ongun, Kadın kolları Başkanı Zeliha Erdoğan Bağcı, Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erkan ve AK Partili belediye meclis üyeleriyle birlikte Burdur Devlet Hastanesi şantiye alanında incelemede bulundular. Türkiye’de ilk göl manzaralı Devlet Hastanesi ile ilgili bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, inşaat aşamasında dahil hastaneye birçok yeni özellik kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Mengi, ‘’Yaklaşık 475 yataklı hastanemizin fiziki olarak yüzde 60’ı şuan gerçekleşmiş durumda ve inşaatımız hızla ilerliyor. Tabii bu inşaat sırasında da birçok yeni özellikleri de hastanemize kazandırmaya çalışıyoruz. En son anjiyo ünitemizi de yeni hastanemize kazandırdık. Sağ olsun Başhekimimiz Nedim Ongun, İl Sağlık Müdürümüz Sırrı Şenbayram ve Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’un büyük gayretleriyle anjiyo ünitesi olacak hastanemizin inşaatı devam ediyor’’ dedi.

YENİ BURDUR DEVLET HASTANESİNE BİR ÇOK YENİ ÜNİTE KAZANDIRILIYOR

Yeni Burdur Devlet Hastanesinde bir çok yeni ünitenin bulunacağını müjdeleyen Başkan Mengi, kemoterapi hastalarının artık çevre illere gitmeden burada ilaç ve tedavilerini olabileceğini söyledi. Mengi, ‘’ Göl manzaralı otel konseptinde çok güzel büyük bir hastaneyi Cumhuriyetimizin 100. yılında şehrimize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun gayretleriyle burası oldu. İnşallah 2023’de yeni hastanemizde başhekimimiz ve doktorlarımızla beraber hizmet vermeye başlayacağız. Hastanemizde birçok yeni ünite de olacak. Benim en çok arzuladığım kemoterapi hastalarımızın çevre illere gitmemesiydi. İnşallah kemoterapi hastalarımız artık burada ilaç ve tedavilerini olabilecek. Yeni Burdur Devlet Hastanesi özellikle yaşlı hastalarımız için çok konforlu bir hizmet adımı olacak. Şehrimizin Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanımız sayesinde yeni bir kazanımı oldu. Ben bu konuda gayretlerinden ötürü Başhekimimiz Nedim Bey’e, İl Sağlık Müdürümüz Sırrı Şenbayram’a ve özellikle Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’ a çok teşekkür ediyorum'' dedi.

OTOPARK SORUNU YAŞANMAYACAK

Açıklamasında Yeni Burdur Devlet Hastanesinde otopark sorununun yaşanmayacağının da altını çizen Başkan Mengi, ‘’şu an 56 dönüme yakın bir hastane alanımız var. Altında toplam 750 araçlık 30 dönüm otopark alanı mevcut. Bunun 500’ü açık, 250’si kapalı otopark şeklinde olacak'’ dedi.

BURDUR’UN EN GÜZEL YERİ OLACAK

Burdur Millet Bahçesi ihalesinin yapıldığını ve yakında şantiyeyi teslim edecekleri ifade eden Mengi Millet Bahçesinin Burdur Devlet Hastanesiyle bütün bir proje olacağını söyledi. Mengi, ‘’Şehrimizin en güzel yeri olacak Millet Bahçesinin de ihalesi yapıldı. Yakın zamanda şantiyemizi teslim edeceğiz. O da hastanemizle bütün bir proje olacak. Ve Burdur’umuzun bu bölgesi en güzel yerlerden biri haline gelecek. İnşallah Cumhurbaşkanımızla beraber 2023 yılında iki projeyi de halkımızın hizmetine açacağız. Cumhurbaşkanımızın da açılışa katılacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.