Burdur Belediyesi tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında anma etkinliği düzenlendi.  

Etkinliğe Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Bu bir anma gecesi. Aslında Ocak ayı bizim için kötü bir ay. Bu ülke Ocak ayında birçok aydını kaybetti. Birçok aydınını kaybederken de sıradan bir ölüm olmadı. Bir katliamdı adeta. Suçları neydi? Suçları demokrasiye olan saygıları, sevgileri ve demokrasinin bu ülke topraklarında gelişebilmesi, kısa çöpün uzun çöpten hakkını alabilmesi ve aydınlık yarınların güvencesi olabilmek için özgür kalemlerini hiç düşünmeden yazabildikleri bir Türkiye mücadelesiydi. Dün bir haber aldık Hablemitoğlu cinayetinin, katliamının suçlularından birinin yakalandığına dair. Aslında o kalemleri geri getirmez ama o aydınların yattıkları yerde rahat edebilmesi için o tetiği çekenlerin ve o silahı verenlerin mutlaka tespit edilip gerekli cezaların verilmesi gerekir. Çünkü bu topraklar aslında demokrasiye çok yatkın topraklar. Bu topraklar demokrasi kelimesinin o demos ve kratos anlamında baktığımız halkın katılımı olarak gördüğümüz o anlamı yaşatmış Anadolu toprakları. Biz bu mücadeleyi çok verdik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, en büyük aydın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onca gücü olmasına rağmen bir demokrasi tercihi olan, yönetim biçimi olan Cumhuriyeti tercih etmesiyle birlikte bir yola girdik. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yolda canıyla bedel ödeyen ne kadar aydınımız varsa ruhları şad olsun. Bizde bu süreç içerisinde demokrasiye olan inancımızla bir yola girdik ve bu yolda sizlerin değerli oylarıyla seçilip sizlere layık olmaya çalışan bir görevi üstlendik. Biz sadece bu salonda olmakla ve sadece bu salonda konuşmakla o aydınlara borcumuzu ödememiz mümkün değil. Onları unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun. Çünkü onlar bu bedeli ödediler, çoluklarından çocuklarından ayrı kaldılar, canlarını kaybettiler ve bu bedeli de aydın bir Türkiye için ödediler." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte şair yazar Ataol Behramoğlu, sanatçı Haluk Çetin ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, okudukları şarkıları ve şiirleri Uğur Mumcu ile hayatını kaybetmiş aydınlar için seslendirdi.