İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik 10.05.2022 tarihinde 32 … 037 plakalı araç ile Burdur iline uyuşturucu madde getirecekleri bilgisinin alınması üzerine fiziki takip yapılmıştır.
Yapılan fiziki takip sonucunda Bucak İlçesinde icra edilen yol kontrol ve arama faaliyetinde durdurulan 32 … 037 plakalı araçta ve araç içerisinde bulunan (S.C.S.), (Ç.E.) ve (M.E.) isimli şahısların üzerlerinde uyuşturucu madde arama köpeği ile yapılan adli aramada (510) Gr. Eroin, (10) Gr. Metamfetamin, (4) adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ile olayda kullanıldığı tespit edilen (14.586) TL. para, (35) Euro, (2) adet tam altın, (6) adet çeyrek altın, (2) adet altın küpe, ( 8 ) adet cep telefonu ve (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.
Cumhuriyet Savcısının kararı ile gözaltına alınan (S.C.S.) ve (M.E.) isimli şahıslar Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Burdur Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir. (Ç.E.) isimli şüpheli ise Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmıştır.