Meteoroloji, Doğu Akdeniz için bugünden itibaren Pazar gününe kadar kuvvetli fırtınanın etkili olacağını bildirdi. Fırtına nedeniyle Mersinli balıkçılar da teknelerini barınaklara çekerek, ağ ve tekne bakımına başladı.

Erdemli Balıkçı Barınağı'na çok sayıda tekne yanaştı. Sezon açılmasıyla birlikte 2 aydır av yapan balıkçılar, fırtına uyarısını fırsat bilerek hem teknelerinin eksikliklerini hem de ağ tamirlerini yapmaya başladı.

Fırtına Nedeniyle Mersinli Balıkçılar Barınaklara Döndü (1)

Ağ tamiri yapan balıkçılardan Volkan Özdemir, "2 gün hava sert geçecek. Bizler de avlarımızın tamirini yapıyoruz, daha sonra eve gidip dinleneceğiz. Bu kış sert geçecek diye bekliyoruz. Yazın çok sıcaktı ama kışın sert olacak" dedi.

Balıkçılardan Tevfik Oral ise, "Pazartesiye kadar fırtına var, daha sonra açılacağız tekrar. Şu anda ağları tamir edeceğiz, onun dışında teknede yapılacak eksiklikler var, onları yapacağız" diye konuştu.

Fırtına Nedeniyle Mersinli Balıkçılar Barınaklara Döndü (2)

Fırtına, bugünden itibaren Doğu Akdeniz'de etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksama yaşanabileceği uyarısı yapıldı.