Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamalarının zorlaşması durumu, Filistinlilerin İsrail'in kontrolündeki Refah Sınır Kapısı'nı alternatif yollar kullanarak aşmalarına neden oldu.

İsrail'in Gazze Şeridi çevresindeki bariyerler ve Refah Sınır Kapısı'ndaki kontrollerini gerekçe gösteren Filistinliler, 1994 yılından bu yana Mısır'dan Gazze'ye tünel kazmaya başladı.

Filistin Tünelleri, genellikle 15 metre derinliğe kadar iniyor ve kilometrelerce uzunluğa ulaşabiliyor. İnşaat malzemesi başta olmak üzere gıda, ilaç, yakıt gibi ihtiyaçlar bu tünellerden Gazze'ye getiriliyor.

Filistin Tünelleri, İsrail’in Ablukasına Karşı Direnişin Sembolü (1)

İsrail, Filistin tünellerinin inşasını yasadışı olarak değerlendiriyor ve tüneller sıklıkla İsrail Hava Kuvvetleri tarafından bombalanıyor.

İngiltere Parlamentosu'nun bir raporuna göre, İsrail, Gazze Şeridi'nde bulunan 4 bin ürünün sadece 73 tanesinin girişine resmen izin veriyor. Bu durum, Filistinlilerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarını zorlaştırıyor.

Filistin tünelleri, İsrail'in ablukasına karşı Filistinlilerin direnişinin sembolü haline geldi. Filistin tünelleri sayesinde, Gazze Şeridi'ndeki insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ve İsrail'in ablukasına karşı bir mücadele örneği sergiliyor.