Burdur Belediyesi 27.10.2010 tarih 27742 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Kılavuz’ da belirlenen hükümlere göre evsel katı atık maliyetlerinin çıkarılması ve bu maliyetler çerçevesinde tarifelerin oluşturulması için çalışma başlattı.

Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik yapılacak toplantı kapsamında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve personel katıldı

Konuyla ilgili açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Katı Atık Bertaraf ücretlerinin sınıflandırılmasına yapılan itiraz nedeniyle alanda yeniden çalışma yapmak üzere ekip oluşturduk. Doğru verilerin toplanması için arkadaşlarımız gerekli inceleme ve kontrolleri gerçekleştirecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuatlarına göre;
 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nda geçen ‘’Kirleten Öder’’ İlkesi esas alınarak Belediyelerin tarife raporu hazırlayarak atık üreticilerinden bu ücreti almaları istenmiştir. 
Burdur Belediyesi olarak bu ücreti atık üreticisinden almadığı takdirde Kamu Zararı (Belediyenin Zarara Uğraması) olacağı için mecbur kılınmıştır. İşyeri sahiplerimizin ve vatandaşlarımızın çalışanlarımıza yardımcı olmalarını rica ediyorum” dedi.