Kaktüslerin bakımı her ne kadar kolay olsa da onları sağlıklı tutmak için bakımlarına özen göstermek gerekir.

İşte kaktüs bakımı için bazı temek ipuçları;

Kaktüslere doğru miktarda su vermeniz önemli. Kaktüsler kuraklığa ve susuzluğa dayanıklı bitkilerdir. Bu nedenle çok fazla su vermemeye özen gösterin. Sadece kaktüslerinizin toprağı kuruduğu zaman su verin.

Kaktüslerin doğru ışıktı bulunması gerekir. Kaktüsler tam güneş ışığında gelişir. Kaktüslerinizi doğrudan güneş ışığı alan bir yere yerleştirin.

Kaktüslerinizi düzenli olarak kaktüs gübresi ile gübreleyin. Bu işlem için en doğru zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Evde Kaktüs Beslemenin İpuçları

Kaktüslerin doğru saksıda tutulması da önemli bir unsur. Kaktüsleriniz büyüdükçe saksılarını değiştirin ve mümkünse drenaj delikleri olan bir saksı kullanın.

Kaktüslerin zararlılarına ve hastalıklarına dikkat edin. Kaktüsler yaprak bitleri, et böcekleri ve örümcek akarları gibi zararlılara karşı hassastır.

Bunlara ek olarak; kaktüslerin topraklarını düzenli olarak kontrol edip çürümüş ve küflenmiş topraklarını temizlemeniz, toprağını her yıl değiştirmeniz, yapraklarını düzenli olarak tozdan arındırmanız önemli. Kaktüslerinizi sıcak havalarda dışarı çıkarabilirsiniz.

Kaktüslerinizi bu ipuçları doğrultusunda beslerseniz uzun yıllar boyunca sağlıklı ve güzel kalmalarını sağlayabilirsiniz.