Dışardan aldığınız sivrisinek kovucular genellikle kimyasal içerikli olduğu için sağlığınızı tehlikeye atabilir. Evde kendiniz genellikle bitkilerden ve uçucu maddelerden sivrisinek kovucu yapabilirsiniz. Bu yağlar ve maddeler sivrisineklerin koku alma duyusunu etkileyerek onları uzaklaştırır.

Nane yağı sivrisineklerin en sevmediği yağlardan biridir. Bu nedenle sivrisinekleri sizden uzak tutacaktır. Lavanta yağı ve okaliptüs yağı sivrisineklerin koku alma duyusunu etkileyerek onları uzaklaştırırlar. Bu yağları bir sprey şişesine suyla karıştırarak cildinize uygulayabilir veya evinizin farklı yerlerinde kullanabilirsiniz.

Evde Doğal Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır (2)

Sivrisinekler ayrıca sarımsak, tarçın, limon otu kokusunu da sevmezler. Sarımsağı çiğ olarak yiyerek ya da sarımsak yağı kullanarak; tarçını toz halde kullanarak ya da tarçın yağı kullanarak; limon otunu da çay olarak içebilir veya limon otu yağı kullanarak sivrisinekleri uzak tutabilirsiniz.

Ev yapımı sivrisinek kovucular, kimyasal kovuculara göre daha az etkili olabilirler. Ama düzenli kullanımda etkisi artacaktır. Evde doğal sivrisinek kovucu yapmak, sivrisineklerden korunmanın ve çevreye daha duyarlı olmanın bir yoludur.