Evde bitki yetiştirmenin bir çok faydasını sayabiliriz. Bitkiler fotosentez yoluyla havayı temizler ve oksijen üretirler bu da solunumu kolaylaştırır ve alerji semptomlarını azaltır.

Bitkiler bulundukları ortamı sakinleştirici özelliğe sahip olduğu için stresi azalmaya ve ruh halini iyileştirmede etkili olacaktır.

Evinize renk ve canlılık katarak devinizi daha davetkar ke keyifli hale getirerek güzelleştirir.

Bitkilerle ilgilenmek dikkati ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur ve çevreye olan farkındalığınızı artırmaya yardımcı olur.

Evde bitki yetiştirmek hem fiziksel sağlığınız hem de ruh haliniz için faydalı bir aktivite olacaktır.

Mutlu İlişki mi (4)

Evde bitki yetiştirmenizi kolaylaştıracak bazı ipuçları:

Bitki seçerken bakımı kolay bir tür seçebilirsiniz. Bitkiyi evinizin uygun bir konumuna yerleştirmek bitkinin ihtiyacı olan ışığı alabilmesi açısından önemlidir.

Bitkinizi düzenli olarak sulayın ve gübreleyin, yapraklarını temizleyin.

Evde besleyebileceğiniz bitkiler, bakımı kolay, az su ve gübre ihtiyacı olan, havayı temizleyen ve evinize renk katan bitkiler olmalıdır. Bu kriterler özellikle yeni başlayanlar için ideal olacaktır.

Mutlu İlişki mi (3)

Evde besleyebileceğiniz bakımı kolay bazı bitkiler:

Kılıç çiçeği (Sansevieria trifasciata): Bu bitki doğrudan güneş ışığını sevmez, dolaylı ışık alan veya yarı gölge alan yerlerde yaşayabilir. Az su ve gübre ister.

Devetabanı (Dracaena marginata): Bu bitki de kılıç çiçeği ile benzer özelliklere sahip olup bakımı kolay bitkilerdendir.

Dracaena fragrans (Yelken çiçeği): Barış çiçeği olarak da bilinen bu çiçek doğrudan güneş ışığını sevmez, az su ve gübre ister.

Kalanşo (Kalanchoe): Kaktüs ailesinden olan kalanşo dirençli bir bitkidir. Doğrudan güneş ışığını sever. Sulama konusunda dikkatli olmalısınız fazla sulamanız durumunda çürüyebilir.

Zeze çiçeği (Zamioculcas zamiifolia): Az ışık ve gölgede yaşayabilen bu çiçeğin bakımı oldukça kolaydır. Su ve gübreye çok az ihtiyaç duyar.

Kauçuk ağacı (Ficus elastica): Güneş ışığını çok sever, bol su ve gübre ister.

Sardunya (Pelargonium): Sardunya da kauçuk ağacı gibi güneş ışığını çok sever ve bol su gübre ile yaşar.

Begonya (Begonia): Gölgede ve az ışıkta yaşayabilir ama bol su ve gübreye ihtiyaç duyar.

Evinizde bitki yetiştirmeye başlamadan önce yetiştirmek istediğiniz bitkinin bakım koşullarını iyice araştırıp hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda olacaktır. Bu bakımını kolaylaştırmanızı sağlayacaktır.