Yeni bir torba yasa tasarısı Meclis gündemine gelmek üzere. Bu düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence ve emeklilik imkanı sunulacak. Özellikle ev hanımlarının aktif bir sigortası veya sosyal güvencesi olmayanlar için bir sigorta sistemi oluşturulacak.

Bu sisteme dahil olan ev hanımlarına devlet desteği sağlanacak ve ödenecek primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede ev hanımları, daha az prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanabilecekler. Bu desteğin, mevcut asgari ücrete göre aylık bin 430 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

PARA -1

Ayrıca, bu düzenlemeyle ev hanımları sosyal güvence kapsamına alınarak sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecekler. Bağ-Kur ve SSK primlerindeki eşitlikle birlikte kısmi emeklilik için gereken gün sayısı düşürülerek erken emeklilik imkanı sunulması planlanıyor.

Düzenlemenin ilerleyen adımlarında çocuk sayısına göre erken emeklilik seçenekleri ve çalışan anneler için yıpranma düzenlemeleri de gündeme gelecek. Doğum borçlanması ile ilgili düzenleme ise son adımda yer alacak.

Torba yasa tasarısının yakın zamanda Meclis'e sunulması bekleniyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin