Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Cadıl, CNN Türk’te yayınlanan “Çalışan Türkiye” programında madencilikte rehabilitasyon çalışmaları için Program Yapımcısı Cem Seymen ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer’i Burdur’un Bucak ilçesindeki Kikez Tepesinde bulunan mermer ocağında ağırladı.
İş İnsanı Mehmet Cadıl, Kikez Tepesinde bulunan mermer ocağını tekrar doğaya kazandırmak için çalışmalara 2011 yılında Bucak Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteğiyle başladıklarını ve 75 hektarlık Kikez Tepesi’nde ağaçlandırma projesini hayata geçirdiklerini aktardı. 75 hektarlık alanda 375 bin adet kızılçam fidanı diktiklerini söyleyen Cadıl, Kikez Tepesi’nde yapılan ağaçlandırma projesinin getiri beklentisi olmayan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

Mermercilikle uğraşan fabrikatörlerin genellikle doğada tahribat oluşturan kişiler olarak bilindiğini aktaran Program Yapımcısı Cem Seymen, daha önce mermer ocağı olan alanda yaptığı rehabilite çalışması ile ocağı doğaya orman olarak kazandıran Cadıl’ı tebrik etti. Cem Seymen, Cadıl için ağaç yetişmesi imkansız bir alanda ormana dönüşmesinin büyük bir başarı ve güzel ahlak örneği olduğunu söyledi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer de sürdürebilir olmanın tüm sektörler için çok önemli olduğuna değindi. Mermer ve madencilik sektöründe firmaların yaptığı rehabilite çalışmalarının çok gündemde olmadığını ve bilinmediğini ifade etti. Rehabilite konusunda projeler üreten Mehmet Cadıl’ı başarılarından dolayı tebrik etti. CNN Türk Çalışan Türkiye Programı Yapımcısı ve Sunucusu Cem Seymen’e CNN Türk ekibinden Yönetmen Akif Taş ve Kamera Şefi Faruk Solmaz, İş İnsanı Mehmet Cadıl’a Portsan Mermer’den İhracat Departmanı Müşteri Temsilcisi Şükran Bozkurt ve Elektrik Yüksek Mühendisi Sadık Çeliker eşlik etti.
Çekimler sonrası Mahalli Sanatçı Mehmet Şencan, bağlaması ile türkü söyledi.