DYP eski Teşkilat Başkanı Halil İbrahim Şahinler tarafından kurulan partinin Tansu Çiller için kurulduğu söylentiler arasında.
Siyasi benzerlikler taşıyan ismi ve amblemi de gündemi meşgul edecek gibi görünen yeni partinin ismi Merkez Sağ Partisi (MSP).
Yeni partinin ismi rahmetli başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan'ın kurduğu Milli Selamet Partisini (MSP) anımsatırken ambleminde de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gibi üç hilal bulunduğu söyleniyor.

Eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi Tansu Çiller'in yeni parti kurarak siyasete geri döneceği kulislere bomba gibi düşmüştü. Daha önce iktidara yakınlığıyla bilinen ATV'deki programda, "Ben milletimi özledim. Ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum" diyen Tansu Çiller'in iddialara göre partisinin kuruluşu tamamlandı.
 

Anıtkabir ziyaretini de yapan ve kurulumunu tamamlayan yeni partinin İçişleri Bakanlığı'na ne zaman resmi başvuru yapacağı ve siyasete nasıl bir renk katacağı ise merak konusu...

İşte yeni partinin amblemi...

Tansu Çiller için kurulduğu belirtilen Merkez Sağ Partisi'nin kısaltması olan (MSP) rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ilk göz ağrısı Milli Selamet Partisi'nin kısaltmasıyla aynı olacak. Partinin amblemi ise MHP gibi '3 Hilal' taşıyacak.