Türk siyasetinin yakından tanıdığı isim Durmuş Fikri Sağlar, 9.su düzenlenen Burdur Kitap Fuarı'nda katılmak için Burdur'a geliyor. Kitap Fuarı kapsamında okurları ile buluşacak olan Eski Bakan Fikri Sağlar, bugüne kadar yazdığı kitapları da okurları için imzalayacak.

Birbirinden seçkin isimleri Burdurlularla buluşturan Burdur Kitap Fuarı'nda Fikri Sağlar'ın okurlarla buluşması 23 Şubat 2020 Pazar saat 15:00'te düzenlecek.


Durmuş Fikri Sağlar Özgeçmiş

1 Ocak 1953'te Mersin'de doğdu.

Hacettepe Üniversitesi İİBF İşletme Yönetimi Bölümünü bitirdi.

Yöneticilik ve çiftçilik yaptı. SHP Genel Sekreterliği ve SHP Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreter Yardımcılığı, CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Çeşitli türlerde yayımlanmış makaleleri ve kitapları bulunmaktadır. Birgün gazetesinde köşe yazarlığına devam etmektedir. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan aldığı ödüller vardır.

17, 18, 19 ve 20. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği; Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu; Plan ve Bütçe, Kamu İktisadi Teşekkülleri, Milli Savunma, Milli Eğitim Komisyonu üyelikleri görevlerinde bulundu. Horzum ve Anadolu Bankası Usulsüzlük Komisyonu ve Susurluk Kazası ve Çeteleşmeyi Araştırma komisyonlarında görev yaptı. 49, 50 ve 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı ile Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini üstlendi. Halen CHP Parti Meclisi Üyesidir.

 

Sağlar, evli ve 2 çocuk babasıdır.