Bucak Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinin projelerinin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve davetlilerin katıldığı törenle açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ayhan Ören, öğrencilerin hazırladığı bilim fuarının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Öğrencilerden gelen tüm proje önerilerine destek vererek onların gelişimine ve bilime olan ilgisine yardımcı oldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise konuşmasında “Dünya’ya yön verenlerin bilim adamlarıdır” ifadesini kullanarak, ülkemizin daha çok bilime ve bilim insanına destek vermesi gerektiğini hatırlattı. Tanrıkulu, “Çocuklarımızı bilimin ışığında yetiştirmeliyiz. Onların ürettikleri ile ülkemiz dünyaya yön veren ülke konumuna gelecektir. Çocuklarımıza merak duygusu ile birlikte erken yaştan itibaren onları bilime yönlendirmek asıl gayemiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinden sonra protokol Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı bilim ve teknoloji stantlarını gezdi. İki gün açık kalacak olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ında Ertuğrul Gazi Ortaokulu 25 bilim ve teknoloji standı hazırladı.

Burdur Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bucak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ’de stant kurarak destek verdi. Milli Parklar Şube Müdürlüğü sanal gözlükler ile Burdur’da bulunan göl ve turistik yerleri sanal ortamda ziyaretçilere görsel sunacaklar.