TÜİK'in açıkladığı 4 aylık enflasyon oranlarına göre, ekimde enflasyon aylık bazda yüzde 3,43, yıllık bazda ise yüzde 61,36 olarak gerçekleşti. 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 29,40 olarak kayıtlara geçti.

Merkez Bankası tarafından yıl sonu en düşük enflasyon oranı beklentisi yüzde 65, en yüksek enflasyon oranını ise yüzde 68 olarak açıklandı.

emekli ikramiyeleri

Yıl sonuyla birlikte emeklilere yönelik yapılan açıklamalara göre, gelecek yılın Ocak ayından itibaren emekli aylıklarında artış olması bekleniyor. Bu artış, son altı aylık enflasyon oranlarına bağlı olarak gerçekleşecek. Ekim ayına kadar olan dönemde enflasyon, aylık bazda yüzde 3,43 ve yıllık bazda yüzde 61,36 olarak kaydedildi. Bu dönemdeki enflasyon oranı ise yüzde 29,40 olarak belirlendi.

65-yas-ayligi-kac-para-oldu-2023-yYES_cover

Emekli maaşı yüzde kaç artacak?

Merkez Bankası'nın en düşük beklentisinin yüzde 65, en yüksek beklentisinin ise yüzde 68 olduğu göz önüne alındığında, olası enflasyon oranlarına göre emekli aylıklarındaki artışlar da belli oldu. En düşük beklenti olan yüzde 65 gerçekleşirse, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 37,76'lık bir artış bekleniyor. En yüksek beklenti olan yüzde 68 gerçekleşirse, bu artış oranı yüzde 40,28'e çıkacak.

PARA -1

Emekli maaşı 10.000 TL'yi geçecek

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik yeni düzenlemeleri duyurmasıyla, en düşük emekli aylığının 10 bin lirayı geçmesi hedefleniyor. Emekli aylıklarındaki artışlar, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarının açıklanmasıyla netlik kazanacak. Bu durum, yaklaşık 16 milyon emekliyi doğrudan etkileyecek.

Editör: Evrim Tuna Şahin