Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Emre Belözoğlu ile Fraport TAV Antalyaspor'un futbol sorumlusu Nuri Şahin kamp yaptıkları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Lavanta Tepesi Otelde gerçekleştirilen basın toplantısına Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, Fraport TAV Antalyaspor’un futbol sorumlusu Nuri Şahin, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile Antalya, Isparta ve Burdur’dan basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz konuşmasında, “Bugün kentimiz açısından Türk sporu açısından da önemli sayılabilecek önemli bir toplantıdayız. Hem Medipol Başakşehir futbol takımımızı ve hem de Antalyaspor futbol takımımızı kentimizde ağırlıyoruz. Bizim gönlümüzde futbolculukları hala çok çok değerli, hepimizin gençliğinin heyecan veren spor yetenekleri ve Türk Futbolunun gelişimine adamış iki genç yeteneğimizle bir aradayız. Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin, Türkiye’de ve dünyada Türk futbolunu temsil etmiş ve Türk futboluna katkı vermiş isimlerdir. Biz de MAKÜ Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi ile Lavanta Tepesi Otel Tesislerinde bu iki güzide takımımızı aynı anda ağırlamaktan çok büyük onur duyuyoruz. 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduğumuz Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesi ile gerek Türk sporunun gerekse Türk gençliğinin sportif başarıları ve geleceği bakımından önemli gördüğümüz projemiz, doğrudan kendisi tarafından kabul edilip, o günkü Spor Toto Teşkilat Başkanı, bugünkü Spor Bakanımız olan Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na talimat vererek, bu projeyi desteklemesini söyledi. Sayın bakanımızın gerek teşkilat başkanlığı döneminde, gerekse spor bakanlığı döneminde aktif olarak destekleri vardır. Hatta dün akşam kendisiyle bir görüşmem oldu. Orada da takımlarımızın bir istekleri var mı diye de sordu. Tesislerimizden bir arzuları varsa karşılarız şeklinde bir konuşmamız oldu. Bizden istekleri de oldu, gerçekten ortaya koymaya çalıştığımız konu şudur, akademinin içinde, akademi ile iç içe bir sportif gelişim perspektifi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sene oluşturduğumuz sporcu performans merkezi ve kondüsyon merkezi ile önümüzdeki yıllarda takımlarımızın sadece kamp döneminde bir kamp çalışması değil, takımlarımız geldiğinde onlara bilimsel anlamda detaylı teknik analizleri yapıp, kamp programlarına destek verebileceğimiz bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ben bu modeli Köln Spor Akademisinde görmüştüm. Kamp hizmeti vermek değil, Türk sporunun gelişimi bakımından akademik bir zemin oluşturmak istiyoruz. O yüzden akademisyenlerimiz ve teknik adamlarımızla dayanışma ve görüşmeler içinde olalım ve bir kamp hizmetinin ötesinde, burada sporun gelişimi konusunda ortak çalışma yapabilmenin fırsatlarını konuşalım istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise kamp yaptıkları tesislerin modern olduğunu ve sayılarının artmasını dilediklerini belirtti. Belözoğlu, "Devletimizin spora ve sporcuya verdiği destekle muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz" dedi. Kampta oyuncu grubunun çok iyi çalıştığına dikkat çeken Emre Belözoğlu, "Oyuncularımız kendilerini fiziksel ve mental olarak maçlara hazırlamaya çalışıyor. Bizim için önemli bir süreç kampın ilk etabı, daha sonra hazırlık maçlarıyla tamamlayacağız. Şu an için istek ve arzudan gayet memnunum" şeklinde konuştu.


Burdur’da vatani görevini yaptığını ve ceviz ezmesini çok sevdiğini ifade eden Emre Belözoğlu, “Burdur bana çok yabancı değil, ben vatani görevimi burada yaptım, 58’inci Piyade Alayında, komutanlarıma, hepsine saygılar ve selamlarımı iletiyorum. Gerçekten vatani görevimi burada yapmak, bu güzel şehrin yayla havasını solumak, bu arada her şehirde bu yok, Burdur’un da güzelliği bu herhalde o temiz havası, Lavanta Tepesinin kendine has özelliği ama aynı zamanda Burdur’da biz aşağıda alayda olmamıza rağmen yazın sıcağında battaniye almadan uyuyamazdık, o serinliği vardır ve çok güzeldir. Ceviz ezmesini çok severim. Burdur’un tanıtılacak çok şeyi var, konuş konuş bitmez ama biz de tanıtıma vesile oluyorsak ne mutlu” dedi.

Burdur'da kamp yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, tesisin Antalya'ya yakın olmasının takımları açısından avantaj olduğunu belirterek sağlanan imkanların müthiş olduğunu, gelecek senenin ilk etap kampını da burada geçirebileceklerini kaydetti. Transferler konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Aramıza katmak istediğimiz oyuncular var. Aramızdan ayrılmış olanlar var. Antalyaspor'u önümüzdeki sezon en iyi yerlere taşımak için tabi ki biz de her takım gibi transfer yapmaya çalışıyoruz. Olumlu ilerliyoruz. Bekleyip göreceğiz, biraz sabırlı olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Yurtdışındaki hedeflerine yönelik Şahin de herkesin hayalleri olduğunu vurgulayarak, "Ben olabildiğim kadar iyi bir hoca olmak istiyorum, olabildiğince insanlara dokunmak istiyorum. Tabi ki hayallerim var. Ben Borussia Dortmund taraftarıyım. İnanılmaz büyük bir Dortmund taraftarıyım. İnşallah Allah nasip eder, bir gün o statta bir maç olsa bile solumda o sarı duvarı hissetmek istiyorum. En büyük hayalim."